Ajankohtaista

13.03.2020: YO-kirjoitusaikataulu on muuttunut!

Ylioppilastutkinnon reaaliaineiden koepäiviä aikaistetaan viikolla koronavirustilanteen johdosta


Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.


Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua. Linkki tiedotteeseen koepäivien siirtämisestä.


Uusi aikataulu kevään ylioppilastutkinnon jäljellä oleville koepäiville on: 


ma 16.3: toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä

ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä): uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto

ke 18.3: matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä

to 19.3. (siirretty 26.3.päivästä): psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia

pe 20.3: vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)

ma 23.3: saamen äidinkielen koe


Kokeet järjestetään kaikissa lukioissa samanaikaisesti.

 

Jos kokelas on sairastunut

Kokelaan pitää ilmoittaa lukiolle sairastumisesta mahdollisimman nopeasti. Tartuntavaaratilanteissa toimitaan terveysviranomaisten ohjeiden mukaan. Kokelas tekee lukion kanssa hakemuksen ilmoittautumisen mitätöinnistä. Mukaan liitetään lääkärintodistus tai vastaava selvitys. Hakemuksen voi tehdä myös tutkintopäivien jälkeen. 

Tällaisessa hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa kokelas voi myös hakea erityisen painavasta syystä tehtävää ilmoittautumistietojen muutosta. Tämä tulee kyseeseen esimerkiksi tilanteessa, jossa kokelas ei pääse osallistumaan pakolliseen kokeeseen, johon hän oli ilmoittautunut, ja jokin kokelaan tällä tai aikaisemmalla tutkintokerralla suorittama ylimääräinen koe voidaan vaihtaa pakolliseksi kokeeksi niin, että hän saa tutkintonsa valmiiksi suunnitellun aikataulun mukaan.  

Kokelas voi myös jättää hakemuksen tekemättä, jolloin hän saa poissaolevana hylätyn arvosanan ja voi ilmoittautua uusimaan koetta syksyllä, jos hänellä on vielä hylätyn kokeen uusimiskertoja jäljellä. Lukio neuvoo kokelasta hänelle parhaan vaihtoehdon löytämisessä ja hakemuksen tekemisessä.

 Lisätietoja: www.ylioppilastutkinto.fi

 Takaisin