Japanin opiskelijoille

Miksi opiskella japania?

Japani on kieli, jota puhuu yli 130 miljoonaa ihmistä. Vaikka suurin osa japanin taitajista asuu Japanissa, japania opiskellaan ja käytetään ympäri maailmaa.

Japanin kieli ei muistuta kovin läheisesti mitään muuta kieltä, ja kielisukulaisuudesta korean kanssa väitellään. Japanin ääntäminen on suomalaisille helppoa. Kirjoitusjärjestelmä on haastava, sillä käytössä on kahdet eri tavumerkit (hiragana ja katakana), sekä kiinasta lainatut sanamerkit (kanjit). Japanissa on paljon lainasanoja englannista ja kiinasta.

Japanin kielen taitajia tarvitaan Suomessa ja maailmalla esimerkiksi kaupan, teollisuuden ja matkailun aloilla.

Japanin kulttuuri on kiehtova ja omaleimainen, maan historia pitkä ja mielenkiintoinen. Nuorisoa kiinnostaa ympäri maailmaa levinnyt japanilainen populaarikulttuuri, nuorisomuoti, musiikki, manga ja anime.

Lähde - http://www.nurmijarvi.fi/filebank/1586-Vieraiden_kielten_valintaopas_2011.pdf

Lukiolaisten mietteitä japanin opiskelusta

Rajamäen lukion ja yläasteen opiskleijat ja Nurmijärven yhteiskoulun lukion japanin opiskelijat pitivät esitelmän Ajatuksia japanin opinnoista Ippo- ja Yanzu-hankkeen yhteisessä seminaarissa 8.11.2013. Esitelmän voi katsella You Tubesta.

Missä opiskella japania?

Japanin suurlähetystö ylläpitää listaa  suomalaisita oppilaitoksista, joissa japania voi opiskella.

Sivulla Hankkeen yhteistiedot löydät listan Ippo-verkostoon kuuluvista peruskouluista ja lukioista.

Ippo-blogiin (Ippohanke.wordpress.com)  päivitetään parhaillaan kuvauksia verkstoon kuuluvista kouluista ja niiden japanin opetuksesta.

koulutytöt disneylandissä

ONNEA JA MENESTYSTÄ JAPANIN OPINTOIHINNE!

日本語の勉強がんばってください。 にほんごの べんきょう がんばってください。